Leekens tovább kísérletez, a játékosok megragadnák az utolsó esélyt

A skótok köszörülné ki a csorbát a magyar labdarúgó-válogatott. A nemzeti csapat 3-2-es vereséget szenvedett múlt pénteken Kazahsztán ellen, felkészülési mérkőzésen. Georges Leekens szövetségi kapitány tovább kísérletezik, a játékosok pedig megragadnák az utolsó alkalmat, hogy visszaszerezzék a szurkolók bizalmát.

Van mit javítani a skótok ellen a Leekens-csapatnak. A szövetségi kapitány bemutatkozása a magyar válogatott élén nem sikerült jól. A csapat hazai pályán szenvedett csúfos vereséget Kazahsztántól.

„Lesznek változások a Kazahsztán elleni mérkőzéshez képest, más játékosokat is ki szeretnék próbálni. Ezek a meccsek a kísérletezésre valók. Az edzések mindenki nagyon lelkes volt, ezt kell átmenteni a skótok elleni találkozóra is. Nem szabad olyan hibákat elkövetni, mint amiket az előző meccsen, de az sem jó, ha túl nagy nyomást helyezek a játékosokra. Egy ilyen vereség után fizikálisan és mentálisan is nehéz visszarázódni. Ezeket rendbe kell raknunk, és szeptemberre, a Nemzetek Ligájára már készen kell állnunk” – mondta a belga szakember.

Sok szurkolók már a kazahok elleni mérkőzés közben hazament. A játékosok szerint a skótok elleni lesz az utolsó esély, hogy visszanyerjék a drukkerek bizalmát.

Hírdetés

„A holnapi mérkőzés az egy utolsó lehetőség arra, hogy a szurkolókat magunk mögé állítsuk. Minden játékosnak jót tenne a győzelem és a jó játék, hogy visszajöjjön a hitünk, hogy tudunk győzni. Ez számunka nem egy barátságos mérkőzés lesz. Minden bele fogunk adni, hogy megverjük a skótokat, ez mind a csapatnak, mind a szurkolóknak nagy lépés lenne előre” – mondta Hangya Szilveszter.

A kazahok elleni második gólt szerző Németh Krisztián szerint átbeszélték a hibákat és tudják, mit kell javítani.

„Egy olyan mérkőzésen vagyunk túl, amire nem számítottunk, megmondom őszintén. Szerettük volna megnyerni a találkozót. Az első 10 percben csináltunk két olyan hibát, ami sajnos nagyban befolyásolta a mérkőzést. Ezeket megpróbáltuk átbeszélni, ilyenkor fontos, hogy ezeket kibeszéljük magunkból. Szerencsére van a skótok elleni meccs, ahol tudunk javítani és meg tudjuk mutatni, hogy több van bennünk” – mondta az Egyesült Államokban légióskodó támadó.

A skótok győzni jöttek Budapestre. Az ellenfélnél is új szövetségi kapitány van. Alex McLeish Leekenshez hasonlóan vereséggel debütált – a skótok Costa Ricától kaptak ki 1-0-ra.

A Magyarország–Skócia mérkőzés kedd este 20 órakor kezdődik a Groupama Arénában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »