Leekens: „Én voltam a megfelelő ember a megfelelő helyen, de nem a megfelelő időben”

A nemrég leváltott szövetségi kapitány az M4 Sportnak beszélt a magyar labdarúgó-válogatottnál szerzett tapasztalatairól. Azt mondta: hiába tervezett hosszú távra, a labdarúgó-szövetség nem adott neki elég időt.

A magyar válogatottat értékelte Georges Leekens az M4 Sportnak adott interjújában. A nemrég leváltott szövetségi kapitány szerint nehéz, de különleges feladatot kapott, amikor átvette Bernd Storcktól a csapat irányítását, hosszú távú eredmények eléréséhez azonban időre és türelemre lett volna szükség.

„A magyarok viszont nem türelmesek: egyből azt várják, hogy holnap már világbajnok legyél!” – mondta Leekens.

Hozzátette: nagyon csalódott volt, mikor Csányi Sándor MLSZ-vezér a menesztése mellett döntött, nem számított rá, ugyanakkor nem neheztel senkire, és további jó munkát kíván a csapatnak és Magyarországnak. Úgy fogalmazott:

profi vagyok, tudom, hogy kell egy csapatot felépíteni, de kevés időt kaptam.

Hírdetés

 

Leekens úgy látja, nem az ő hibája, hogy a magyar válogatott az elmúlt évben nem ért el eredményt, Storck után ugyanis nehéz volt lépésről lépésre újraépíteni a csapatot. Szerinte a magyar válogatottnak kevesebb beszédre és több munkára lenne szüksége, és hinnie kellene abban, hogy a jelenleginél magasabb szintre emelkedhet.

Azt, hogy világklasszis csapat lehetünk, már az első pillanatban el kell felejteni, de keményen kell dolgozni – mondta a volt szövetségi kapitány.

Hangsúlyozta: a magyaroknak el kellene felejteniük a focihoz való negatív hozzáállást, a játékosoknak pedig élvezniük kellene minden mérkőzést. Georges Leekens a belgákéhoz hasonlította a magyar csapat mentalitását. Emlékeztetett: Belgiumnak 7-8 évre volt szüksége az előrelépéshez, és el kellett követnie a tanulóhibákat, hogy vesztesekből győztesek lehessenek. A tréner elárulta, hogy Katartól már kapott ajánlatot, de még nem tudja, hol folytatja. (HVG)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »