Leégett a kassai adóhivatal teteje – GALÉRIA

Leégett a kassai adóhivatal teteje – GALÉRIA

Kigyulladt a kassai adóhivatal Vasút utcai (Železničná ulica) épületének tetőszerkezete. A tűzoltók munkáját a kemény mínuszok és az erős széllökések is nehezítették, de végül sikerült megfékezniük a lángok terjedését. Az épület a Szlovák Vasúttársaság tulajdonában van.

Az első lángok tíz óra körül csaptak fel a tetőszerkezet déli részében. „Először csak a tető egyik sarka égett, de a tűz nagyon hamar átterjedtek a déli oldal szinte teljes egészére. A tető épp felújítás alatt van, azt is láttuk, ahogy az előkészített faanyag és az állványzat is lángra kapott. A tűzoltók tíz percen belül a helyszínre érkeztek. Nagyon gyorsak voltak, azonnal megkezdték az oltást” – nyilatkozta lapunknak Bartal Attila, az egyik szemközti hotel alkalmazottja. Az épületet azonnal kiürítették, senki sem sérült meg. „A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen” – Mondta Ivana Skokanová, a Pénzügyi Hatóság () szóvivője. Az oltáson tizenkét tűzoltó dolgozott, két mentőautót is a helyszínre küldtek. A környező utcákat lezárták, a járókelőket az út másik oldalára terelték a rendőrök. „A hideg idő miatt egy autóbuszt is a helyszínre küldtünk, hogy beszállhassanak azok, akiknek el kellett hagyniuk az épületet. A tűz okát a belügyminisztérium specialistái vizsgálják” – közölte Zuzana Farkašová, az Országos Tűzoltó- és Mentőszolgálat szóvivője.

A szecessziós elemekkel díszített épületet több mint száz évvel ezelőtt, 1913-ban kezdték építeni. Átadása után a Kassa-bohumíni vasúttársaság igazgatósága működött benne. Az épületben 147 iroda és 74 szoba volt. 1921 és 1926 között újabb résszel kibővítették, melyben további 195 iroda, az igazgató lakása, étterem, nyomda és több raktár kapott helyett.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »