Lecsukták szadista tisztjeiket az ukrán közkatonák

Szadista eszközökkel vegzált közkatonákat és sorkatonai szolgálatra behívott újoncokat két tiszt, végül saját alárendeltjeik fogták le és szolgáltatták ki őket a katonai hatóságoknak.

Az egyik Cserkaszi megyei műszaki dandár két veterán tisztje addig terrorizálta a felügyeletére bízott közkatonákat, hogy azok – megelégelve a folyamatos vegzálást – a saját kezükbe vették az igazságszolgáltatást. Őrizetbe vették, és zárkába kísérték állandóan részeg feletteseiket, majd átadták őket a katonai rendészetnek. Az orvosi vizsgálat alátámasztotta, hogy a két tiszt alkohol és egyéb tudatmódosító szerek befolyása alatt állt – írja az Origo.

A dandár főparancsnoka elismerte, hogy a sorkatonák jogosan jártak el. Bár kiemelte, hogy bepanaszolt tisztek ellen korábban semmilyen kifogás nem merült fel. Sőt, előzőleg mindketten jelentős elismerést vívtak ki bajtársaik körében a kelet-ukrajnai harcok során mutatott hősies cselekedeteikkel.

A 93-as műszaki dandár parancsnokságának hivatalos közleménye szerint az ügyben belső vizsgálatot rendeltek el, és ha bebizonyosodik, hogy tisztjeik valóban súlyos fegyelemsértést követtek el, ügyüket a harctéren szerzett érdemeikre és kitüntetéseikre való tekintet nélkül a hadbíróság elé terjesztik – adta hírül a RIA Novosztyi hírügynökség.

Palkó István

Rovatok: KékfényTelepülés: UkrajnaCímkék: ukrán hadsereg, Ukrajna, kékfény, bűnügy, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »