Lecsukták a szivárványos zászló miatt

Lecsukták a szivárványos zászló miatt

Nem sejtette, mekkora bajba keveri magát az a szaúdi férfi, aki egy szivárványos zászlót húzott fel a kertjében álló rúdra – adja hírül az al Bawaba közel-keleti hírportál.

Az orvos azt állítja, fogalma sem volt, hogy a lobogó a nemzetközi homoszexuális mozgalom jelképe. Erről a kellemetlen tényről a vallási rendőrség munkatársai világosították fel, akik órákon belül megjelentek otthonában. A férfi azzal védekezett, hogy a szivárványszínű zászlót a gyerekei találták a neten, és nagyon megtetszett nekik. Ezért rendelte meg, és húzta fel a házuk előtt. Rémálmában sem gondolta volna, hogy a srácoknak szánt meglepetésnek ilyen szimbolikus jelebntése van.

 Az erkölcs-zsarukat nem nagyon hatotta meg a történet, előállították, és csak óvadék ellenében bocsátották szabadon. A férfi ellen vizsgálat indult. Akár egészen komoly szankcióra is számíthat, hiszen a homoszexualitás súlyos bűncselekménynek számít a sivatagi királyságban. Az azonos neműek közötti kapcsolatot börtönnel, vagy kémiai kasztrálással büntetik. A “visszaesőkre” halálbüntetést szabnak ki.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »