Lecsapta egy félnehézsúlyú Tyson Furyt

Lecsapta egy félnehézsúlyú Tyson Furyt

Egyelőre nem tudni, végleges-e a szakítás, de Peter Fury már nem edzi a WBA/WBO/IBO nehézsúlyú világbajnokát.

Noha sokan ismét egy ravasz, figyelemelterelő hadműveletnek tartják a Tyson Fury körül kialakult legújabb botrányt, mégis vannak olyanok, akik azt vallják, komoly gondok vannak a WBA/WBO/IBO brit nehézsúlyú világbajnokával. Tyson Fury ugyanis jelentős motivációs problémákról beszélt korábban is, a súlya is elszaladt rendesen, és a július 9-i, Vlagyimir Klicsko elleni visszavágóra készülő bunyóst még egy alacsonyabb súlycsoportból érkező edzőpartnere is padlóra küldte.

Állítólag ettől sokallt be a világbajnok edző-nagybátyja. Peter Fury szerint messze nem úgy mennek a dolgok, mint ahogy azoknak menniük kéne; ráadásul ha egy kisebb bunyós lecsapja Tyson Furyt, akkor mi lesz majd a bosszúra szomjazó Klicsko ellen július 9-én Manchesterben? A szakember mindenesetre otthagyta a csapatot és tanítványát, így veszélybe került a további közös munka. A világbajnok nem titkolja, súlyos motivációs gondjai vannak.

– Peter szerint ha egy félnehézsúlyú lecsap engem, semmi jóra nem számíthatok Vlagyimir ellen. Nem tagadom, otthagyott, és egyáltalán nem biztos, hogy folytatja velem a munkát. Nem tudok az érzékenységével mit kezdeni, ha leütöttek, hát leütöttek, és ha ezen nem tudja túltenni magát, majd keresek egy új edzőt. Most úgy érzem, az edzések helyett inkább vásárolgatnék, fogalmam sincs, mi a fene van velem. A számláimat viszont fizetnem kell, így nem tehetem meg, hogy leállok. Túllendülünk mindketten a holtponton, és megoldjuk a visszavágót is Vlagyimir ellen – jelentette ki a BBC riporterének Tyson Fury.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »