Lecsapott Mexikó csendes-óceáni partvidékére az Orlene hurrikán

Lecsapott Mexikó csendes-óceáni partvidékére, Mazatlán turistaváros közelében hétfőn az Orlene hurrikán, amely óránkénti több mint 130 kilométeres széllel érkezett.

Hírdetés

A brit The Guardian online kiadása szerint a trópusi vihar Mazatlántól mintegy 65 kilométerre délre, El Rosario városban elektromos kábeleket rángatott meg úgy, hogy szikrákat szórtak.
   
Az Orlene némileg veszített erejéből, miután átrobogott a Mexikó nyugati partvidéke előtt húzódó Islas Marías szigeteken. A fő sziget ritkán lakott, főként kormányzati alkalmazottak élnek rajta, és a legtöbb épület téglából vagy betonból épült.
   
A hatóságok nem jelentettek azonnal károkat, de a part mentén felfüggesztették a tanítást, lezárták a tengeri kikötőket és óvóhelyeket állítottak fel. A San Blas és Mazatlán települések közötti területen hurrikánriasztás volt érvényben.
   
Jalisco állam kormánya hétfőn felfüggesztette a tanítást a part menti városokban. Sinaloa államban, ahol Mazatlán található, megnyitottak néhány szükségszállót.
   
Az Orlene egyes helyeken akár 25 centiméteres esőzéseket, valamint part menti áradásokat és veszélyes hullámverést hozhat.
   
A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy az Orlene sárcsuszamlásokat, a folyók, patakok vízszintjének emelkedését és áradásokat okozhat az alacsonyan fekvő területeken.
   
A vihar vasárnap kora reggel tetőzött, 4-es erősségű volt, óránként 215 kilométer sebességű széllel.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »