Lecsapott a TEK a „migránsriasztó” fegyvert áruló német férfira

Lecsapott a TEK a „migránsriasztó” fegyvert áruló német férfira

Szerda reggel elfogta a Terrorelhárítási Központ (TEK) azt a német férfit, aki a gyanú szerint vezetője volt annak a magyar internetes webáruháznak, ahonnan migránsriasztó elnevezésű gumilövedékes fegyvereket lehetett rendelni – írja honlapján a rendőrség.

Mario R. német állampolgárt kiadatási őrizetbe vette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. A férfi budapesti elfogásáról videofelvételt tett közzé a rendőrség.

Hírdetés

A berlini vezető főállamügyész március 13-án intézett jogsegélykérelmet a magyar hatóságokhoz. A német nyomozó hatóság a 34 éves férfit a német fegyvertörvény elleni bűncselekménnyel vádolja, és kérte elfogását, a személyéhez köthető ingatlanok átkutatását, vagyontárgyainak biztosítását, pénzintézeti számláinak zárolását.

Ami az ügyet illeti: január végén a német Die Zeit cikkét követően került fókuszba a fegyvereket árusító honlap. Az újság ugyanis megírta, hogy a frankfurti államügyészség 11 tartományban tartott összehangoltan házkutatásokat. Lakásokat és üzleteket vizsgáltak át, végül 29 embert gyanúsítottak meg lőszerrel és fegyverrel való visszaélés miatt, többek között a magyar weboldalról rendelt fegyverek kapcsán. Hiába legálisak ugyanis itthon ezek, Németországban tiltott a tartásuk és a használatuk is.

http://mno.hu/

Mario R. nem ismeretlen a német hatóságok előtt. Német sajtóhírek szerint ő volt az, aki az azóta már elérhetetlenné vált Anonymous.Kollektiv nevű oldal mögött állt, amely álhíreket terjesztett, kifejezetten a migránsok ellen keltett hangulatot, és Oroszországot dicsőítette. Ugyancsak Mario R. állhatott egy olyan videó mögött, amelynek címe: „Merkel? Letartóztatva!” A videóban egyebek között azt követelte, hogy a német kancellár kerüljön börtönbe.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »