Lecsapott a házigazdákra a Román Kupa átka

Lecsapott a házigazdákra a Román Kupa átka

A Kolozsvári U-BT legyőzte a férfi kosárlabda-Román Kupa nyolcas döntőjének nagyszebeni házigazdáját, és készül a Steaua elleni elődöntőre.

szebu55_b

Idén már biztosan nem törik meg a 2008 óta tartó „házigazdaátok” a férfi kosárlabdázók Román Kupájának nyolcas döntőjében, a Nagyszeben (képünkön sárga mezben) ugyanis már a főtábla negyeddöntőjében „elvérzett” a Kolozsvári U-BT-vel szemben – ezzel biztossá vált, hogy a torna házigazdája idén sem tarja otthon a serleget.

A szervezők már a kedden kezdődött torna előtt bejelentették, hogy a nyitónapra az összes jegy elkelt, de a lelátókon ülő hazai nézők biztatása is kevés volt ahhoz, hogy az aktuális szezonban nagy formában lévő, a kupában címvédő Kolozsvári U-BT-t féken tartsa. A tavaly még játékosként győztes Mihai Silvășan most edzőként vezényelte pályára az amúgy szurkolóik által ugyancsak a helyszínen támogatott Szamos-partiakat, akik az első negyedben hárompontos hátrányból fordítva négy, majd pedig összesen hat ponttal léptek meg ellenfelüktől.

Dan Fleșeriu edző a nagyszünetben rendezte a szebeni sorokat, ezért a folytatásban visszazárkóztak, Kúti és Moldoveanu hárompontosai sem gátolták meg őket abban, hogy kiegyenlítsék az állást. A hazai öröm azonban nem tartott sokáig, mert a kolozsváriak az utolsó percekben visszaállították a különbséget, a negyedik negyedben pedig már esélyt sem adtak házigazdáiknak a fordításra. Végül 88:70-re nyertek, és készülnek a Craiova ellen szintén kedd este 83:63-ra győztes Steaua elleni elődöntőre (ma 18 órától, DigiSport).

A szebeni edző nem leplezte csalódottságát, de a belföldi játékosok szereplésével is elégedett volt. „Nem okozott problémát, hogy kettőt kötelezően pályán kell tartani. Nagyjából fél órán át bírtuk is az iramot az ellenféllel, de utána összerogytunk. Minden egyes alkalommal így járunk az U-BT-vel szemben, túl jók, hogy le lehessen őket győzni” – értékelt Fleșeriu. Ezt minden bizonnyal a kedden 21 pontig jutó Vlad Moldovan is szeretné bizonyítani, a negyeddöntő után ugyanis emlékeztetett edzőjük korábbi bejelentésére: „azért jöttünk, hogy megnyerjük a kupát, bármilyen más eredmény kudarcot jelentene.”

Silvășan legénysége már a Steaua ellen hangol, miközben szerdán este Marosvásárhelyi Maros KK–Galac és Temesvár–Nagyvárad mérkőzéseket rendeznek a csütörtöki második, 20.30-kor kezdődő elődöntőért. Ezt szintén a DigiSport közvetíti élőben, mint ahogyan pénteken 19 órától a finálét, szombaton pedig az All Star-gálát.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »