Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja

Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja

Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja

A Budapesti Rendőr-főkapitányság unokázós nyomozócsoportja azonosította, és elfogta azt a három férfit, akik közel 1,5 millió forintot csaltak ki egy idős asszonytól.

Hírdetés

Egy Budapest XVI. kerületi idős asszonyt 2019. június 4-én, délután felhívott egy csaló, majd magát a rokonának kiadva közölte, hogy balesetet okozott, és a másik fél autójában jelentős kár keletkezett. Elmondta, hogy amennyiben a kár egy részét nem téríti meg, akkor a helyszínen lévő rendőrök elveszik a jogosítványát.

A pénzért két férfi ment az 54 éves budapesti O. György megbízásából. Az idős asszony egy borítékban közel 1,5 millió forintot adott át az egyik férfinak, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság „unokázós” nyomozócsoportja a helyszínen elfogott. A férfi társa, a 45 éves budapesti M. Attila eközben egy autóban várakozott, majd megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, de a helyszín közelében megállították, és őt is elfogták. A nyomozók a 44 éves sajókazai férfinál hiánytalanul megtalálták az átadott pénzt, és a bűncselekmény elkövetésénél használt Suzuki típusú autóval együtt lefoglalták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói O. Györgyöt 2019. június 5-én, 1 óra 4 perckor, egy zuglói lakásban fogták el. A rendőrök a három elkövető lakásaiban tartott kutatáskor több mobiltelefont, SIM-kártyát és zálogjegyet találtak.

A BRFK „unokázós” nyomozócsoportjának kollégái a három férfit csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2019. június 7-én elrendelt.

A BRFK Vagyonvédelmi Osztály nyomozói a lefoglalt pénzt 2019. június 6-án visszaadták a sértettnek.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »