Lebukott a brutális, gyerekeket koldulásra kényszerítő cigány maffia

Tíz éve működő, gyerekeket koldulásra kényszerítő bűnszervezetet lepleztek le Nagybányán. Az áldozatok között hároméves gyerekek is vannak. A gyerekeket arra kényszerítették, hogy bevásárlóközpontoknál és templomoknál kéregessenek. A bűnbanda tagjai megverték vagy láncokkal kötözték meg azokat, akik nem akartak engedelmeskedni, vagy nem tudták összegyűjteni a napi 4000 forintnyi összeget. Az áldozatok között 3 éves gyerekek is vannak – számolt be róla az M1 tudósítója.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A koldusmaffia 2006 óta működött az erdélyi Nagybányán. A szervezetet egy házaspár építette ki. Először a saját gyerekeiket küldték el koldulni, aztán egyre több szegény sorból származó kiskorút szerveztek be, azzal hitegették őket, hogy így majd jól fognak járni. Később a saját gyereküket bízták meg azzal, hogy őrködjön és kínozza meg azokat, aki szökni próbálnak.

Az ügyben érintett több tucat gyerek Nagybánya cigány negyedéből származik, sok esetben a szülők is tudták, hogy minek vannak kitéve, mégsem tettek semmit, mert őket is megfenyegették. Nagybányán már volt egy kezdeményezés korábban, hogy összegyűjtötték a kiskorú koldusokat az utcáról, és kivizsgálták a családi körülményeiket. Akiknél pedig nem volt megfelelő a családi háttér, azokat a gyerekeket a gyermekvédelem gyámság alá vette. A házaspárt a Máramarosi Törvényszék 30 napos vizsgálati fogságba helyezte.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »