Leállítja Lázár minisztériuma a Nyugati felújítási projektjét, marad a felüljáró is

Leállítja Lázár minisztériuma a Nyugati felújítási projektjét, marad a felüljáró is

Felmondta a kormány Lázár János építési és közlekedési miniszter javaslatára a Nyugati pályaudvar tavaszi tervpályázata kapcsán a tovább tervezésre már elnyert uniós támogatási szerződést

– írja a Magyar Közlöny nyomán a Telex.

A beruházás ugyanis nem szerepel az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF2) második pályázatai elemei között. A lap szerint ez azért is meglepő, mert a projektre az ország már elnyert 1,1 milliárd forintot, de inkább visszaadják a pénzt, „minthogy a Fürjes Balázs idején elkezdett tervezést folytassák”.

Hírdetés

A lap emlékeztetett, a brit építésziroda, a Grimshaw Architects nyerte az új Nyugati pályaudvar tervpályázatát. A tervek szerint háromszintes, részben föld alá süllyesztett, modern pályaudvarként terveznék újjá a pályaudvart, amit a későbbiekben vasúti alagút kötne össze a Déli pályaudvarral. Az Eiffel-csarnokból kikerülnének a vonatok, a csarnok melletti parkolót és buszpályaudvart felszámolnák, parkosítanák, a Nyugati téri felüljárót elbontanák.

Ennek megkezdésére nyert az ország 1,1 milliárd forintot.

A Telex a támogatási szerződés felmondásáról kérdezte az Építési és Közlekedési Minisztériumot, de választ egyelőre nem kaptak.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »