Le Pen szerint az EU a végét járja

Le Pen szerint az EU a végét járja

Express

Temetési beszédhez hasonlította Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (EB) elnökének az Európai Parlament előtt elmondott évértékelő felszólalását. Az Express összefoglalója szerint a politikus asszony ismét leszögezte, ha rajta múlik a gallok távoznak az unióból.

“Sótlan és hibás.”

Marine Le Pen szerint e szavakkal jellemezhető legjobban Juncker szorosabb és mélyebb európai együttműködést szorgalmazó beszéde.

A francia politikus szerint az EB-elnök beszéde felért egy nekrológgal.

“Ön nem figyelt oda az Európai Unió polgárainak törekvésére, miszerint vissza akarják szerezni a függetlenségüket.”

– mondta Le Pen.

“A Brexit ténylegesen megtört egy tabut. A britek megmutatták, hogy el lehet hagyni az EU-t, és jól lehet kijönni belőle.”

A Nemzeti Front vezetője szerint a katasztrófát előre vetítő víziók hazugságnak bizonyultak, az uniós vezetők által szuggerált sokk pedig azóta bizalommá és bizakodássá alakult, a várt apokalipszis pedig elmaradt:

“Önök megvetéssel kezelték a referendumot, mégis mitől védenek minket? A szabadságtól? A demokráciától?”

Le Pen szerint épp itt az ideje, hogy az emberek újra dönthessenek a saját sorsukról, és a demokrácia híveként mindent megtesz majd azért, hogy a franciák is szavazhassanak az uniós tagságról, és megvalósulhasson egy esetleges Frexit.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »