LE FOGJÁK LŐNI A RANGEREK EZEKET AZ AGRESSZÍV BEHATOLÓKAT!

A Me­xikó felől ér­kező mig­ráns­ka­ra­ván tag­jai nem me­ne­dék­ké­rők és nem lép­het­nek be az Egye­sült Ál­la­mokba – kö­zölte Do­nald Trump. Mindenkinek, aki menedékkérelmet nyújt be az Egyesült Államokban, igazolnia kell, hogy hazájában üldöztetést szenved, vagy üldöztetéstől kell tartania.” A menedéknyújtás nem a szegénységben élők megsegítését szolgáló program” – emelte ki.

Donald Trump csütörtökön kijelentett: a migránskaraván tagjai nem menedékkérők és nem léphetnek be az Egyesült Államokba.A legjobb, ha visszafordulnak, mert – ahogyan fogalmazott – “csak vesztegetik az idejüket”.

Trump válságnak nevezte az Egyesült Államok déli határain kialakuló helyzetet és megismételte, hogy kormányzata Mexikó területén sátortáborokat állít fel, ahol a migránsok várakozhatnak ügyük elbírálásáig. Hangsúlyozta, hogy a bevándorlásról és állampolgárságról szóló törvény menedékkérőkre vonatkozó záradéka értelmében mindenkinek, aki menedékkérelmet nyújt be az Egyesült Államokban, igazolnia kell, hogy hazájában üldöztetést szenved, vagy üldöztetéstől kell tartania.” A menedéknyújtás nem a szegénységben élők megsegítését szolgáló program” – emelte ki.

Trump “nem legitim” menedékkérőknek nevezte a migránskaravánban menetelőket, mert elsöprő többségük úgy döntött, hogy nem fogadja el a Mexikó által felajánlott menedékstátuszt.

Hírdetés

Utalt arra is, hogy a karavánokat érzékelhetően profi módon szervezték meg és valószínűleg tetemes összeggel támogatják őket. Arra azonban nem tért ki, hogy szerinte kik állhatnak a háttérben.

Figyelmeztette azokat, akik köveket hajigáltak a mexikói rendőrökre, hogy amennyiben ezt teszik az amerikai határőrökkel és katonákkal is, cselekedeteik nem maradnak válasz nélkül. A köveket “tűzfegyvereknek” minősítik, és ennek megfelelő választ adnak – fogalmazott.

Hangsúlyozta: ha most ezeket a karavánokat beengedik az országba, akkor még nagyobb és még több karaván vág neki az amerikai határoknak. “Nem engedjük meg, hogy visszaéljenek nagylelkűségünkkel azok, akik megszegnék a törvényt, jogellenesen törnének be országunkba. Ezt nem fogjuk megengedni” – mondta az elnök.

Hozzátette: ha ezt megengednék, akkor különösen tisztességtelenül járnának el azokkal a törvényt tisztelő bevándorlókkal szemben, akik úgy élnek az Egyesült Államokban, hogy a törvényeket betartva kivárták a sorukat.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »