Lázárék elintézik, hogy Körmend ne legyen Köln

Lázárék elintézik, hogy Körmend ne legyen Köln

A kormány által odarakott migránsok balhéját most megoldja a kormány.

– Obán Viktor miniszterelnök a szükséges intézkedések azonnali megtételére kérte Pintér Sándor belügyminisztert amiatt, hogy Körmenden illegális bevándorlók kézilabdázó lányokat zaklattak – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón az MTI beszámolója szerint. A Fidesz Facebook-oldala ugyanakkor máris deklarálta, hogy „Nálunk nem lesz Köln!”

Ismert, még csak három napja tartózkodtak Körmenden a migránsok, mikor sikerült botrányt kavarniuk. A menedékkérők ugyanis betörték a szállásukkal szemközti sportcsarnok ablakait, mikor egy lánycsapat edzését bámulták. A tábort egyébként a helyiek megkérdezése nélkül rittyentették oda, a polgármester múlt csütörtökön még azon reményeinek adott hangot, hogy senki nem fog jönni. A lakosok egyébként gázspray vásárlásba kezdtek a hírre.

Lázár fia rossz

Marad a hit- és erkölcstan – mondta el a miniszter, az index.hu beszámolója szerint. Emellett kiállt a mindennapos testnevelés mellett, merthogy, elég rossz a fia, akire ráfér a mozgás. Ismert, hogy a közelmúltban jelentek meg hírek a labdarúgás tananyagba emeléséről, amivel a kötelező ötből két tesiórát ki lehetne váltani.

Paks jó?

Az Európai Bizottság megfelelő jogi és pénzügyi garanciák mellett kész megállapodni a paksi atomerőmű-bővítési beruházás megvalósításáról – értékelte a hét első felében Brüsszelben folytatott tárgyalásait a Miniszterelnökség vezetője.

Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a paksi beruházással kapcsolatos három brüsszeli eljárás egyike, amely a műszaki adatokra vonatkozó titkosítást érintette, lezárult. A miniszter jelezte, a kormány arra törekszik, hogy a másik két eljárás is mihamarabb megállapodással záruljon.

Erre szerinte jó remény van. Az egyik eljárásban a tiltott állami támogatás kérdését vizsgálja Brüsszel, a másikban pedig azt, hogy Magyarország megállapodhatott-e Oroszországgal a beruházásról ahelyett, hogy piaci versenyt hirdetett volna.

Itthon is be lesz tiltva a mentolos cigi

A tárcavezető arról is beszélt, hogy az Európai Unió Bírósága szerdán megerősítette a dohánytermékekről szóló uniós irányelv rendelkezéseinek érvényességét. Ezt figyelembe véve a kormány már a jövő héten megtárgyalja az egységes dohánytermék-csomagolás bevezetésének ütemét, és felmerül a mentolos, valamint a kapszulás cigaretták betiltásának lehetősége is – közölte.

Cikkünk folyamatosan bővül!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »