Lázáré a hét hazugsága: "nem tartunk igényt Habony Árpád munkájára és tanácsaira"

Lázáré a hét hazugsága: "nem tartunk igényt Habony Árpád munkájára és tanácsaira"

Több kérdést is kapott a csütörtöki kormányinfón Lázár János Habony Árpádról. Róla már több fideszes politikus és kormánytag elismerte, hogy tanácsokat ad, ám hivatalosan senkivel nincs szerződése.

Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető egy pár nappal ezelőtt kiszivárgott hangfelvételen arról beszélt, hogy azért nem kötnek szerződést Habony Árpáddal, mert "Habony egy életveszély", és a leszerződtetése nem megszüntetné a problémákat, hanem további problémák forrása lenne.

Lázár erre azt mondta, hogy a frakcióvezető egy zárt körű fórumon "tette ki magát", hogy felvegye valaki a beszélgetést. Habonyról pedig azt mondta: "azért nem kötünk szerződést az érintett magyar állampolgárral, mert nem tartunk igényt a munkájára és a tanácsaira".

Lázár ezután újabb kérdést kapott, amelyben a Habony elleni büntetőeljárást is megemlítette az újságíró. Lázár megjegyezte, hogy erről nem tud, de Habony "egyáltalán nem félelmetes ember, hanem kifejezetten kedves". A miniszter ezután úgy folytatta, hogy szerinte megvan az oka annak, hogy többen napirenden tartják a Habonnyal kapcsolatos ügyeket.

"Sokan úgy gondolják, lehet égetni a Fideszt Habony Árpáddal" – mondta Lázár, de ő a teljesítményben hisz. A lényeg, hogy a kormány viseli a politikai felelősséget, nincs szükség Habony tanácsaira – ismételte meg még egyszer Lázár.

//vk.com/video_ext.php?oid=-60633404&id=456239021&hash=fb59c650d6a56c29&hd=2

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »