Lázár szerint jól átnézik a letelepedési kötvénnyel érkező bevándorlókat

Lázár szerint jól átnézik a letelepedési kötvénnyel érkező bevándorlókat

Megkérdezték arról, hogy sajtóhírek szerint magyar letelepedési kötvényt vásárolhatott egy nemzetközi bűnszervezet tagja és egy, a szíriai diktatúrához köthető ember. A 444.hu és a Direkt36 egy informátoruk adatainak ment utána és kiderítette, hogy az egyik ilyen módon hazánkba érkező férfi egy fegyver-, kábítószer és embercsempészetből származó pénzeket tisztára mosó nemzetközi bűnszervezet tagja, míg egy másik az Aszad-rezsim pénzembere, aki az amerikai kormány szerint Oroszországból és Libanonból mozgat pénzeket a szír diktatúra számára.

Lázár János viszont erre azt válaszolta: a kötvény nem jelent állandó letelepedési jogot, a kötvényt jegyzőket pedig a nemzetbiztonsági szervek átvilágította. Semmiféle visszaélésről, hibáról vagy hanyagságról nem tud számot adni – mondta, kiemelve: a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) és az elhárítás is profi munkát végez.

Hírdetés

Nem kormánytagoknak kell megítélni, ki jelent kockázatot – fogalmazott Lázár János, majd paradox módon később arról beszélt, mindenképpen szükség lesz a Stop, Soros! törvényjavaslat elfogadására.

A minisztert kérdezték arról is, hogy a Ferencváros futballcsapatának korábbi szurkolói koordinátora, „Szőke” egy interjúban azt állította, hogy utasítást kapott egy MSZP-s népszavazási kérdés benyújtásának megakadályozására. Lázár János szürreálisnak nevezte Kubatov Gábor volt emberének történetét, visszautasítva, hogy bármiféle utasítás érkezett volna a Fidesztől.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »