Lázár reagál az osztrák belügy vádjaira?

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter 57. alkalommal tartja meg a szokásos kormányinfót. Percről percre követjük az eseményeket, tartson velünk!

A miniszter a múltheti, június 30-ai kormányinfón jelentette be, hogy egyrészt meneszti L. Simon Lászlót, mivel indoklása szerint a legnagyobb barátság ellenére sincs megelégedve a műemlékvédelem, az örökségvédelem és a kiemelt fejlesztések ügyével. Másrészt Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára is távozik nyáron, melyet Lázár János a nyugdíjazással indokolt. Az ugyanakkor kétséges, hogy a távozás kizárólag emiatt következik be, hiszen ismert: Spéder Zoltán Fidesz-közeli nagyvállalkozó ellen január óta nyomoznak, mivel a hozzá köthető cégek gyanús üzleteket ütöttek nyélbe az állam többségi tulajdonában lévő Magyar Postával, és a takarékszövetkezeti integrációval sem járt rosszul a szintén az üzletemberhez köthető FHB-bankcsoport. Ezeket az ügyeket egytől egyig Németh Lászlóné felügyelte.

13:49Lázár János részvétét nyilvánította ki az elhunyt honvédek családjai számára. Mint mondta, a kormány gondoskodni fog a hozzátartozók családjairól és a gyermekekről.13:47Elkezdődött a kormányinfó, köszöntjük a kedves olvasókat!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »