Lázár: óriási botrány lesz abból, hogy élelmiszeripari szemetet adnak el a magyaroknak

Megdöbbenve olvastam ezt a rövid jelentést – mondta Lázár János a Kormányinfón arról a hírről, amely szerint Magyarország rosszabb minőségű élelmiszert kap a nemzetközi gyártóktól. “Az osztrákoknak jobb jár, mint a magyaroknak ugyanazokból a termékekből” – beszélt az ügyről Lázár, aki szerint ebből óriási botrány lesz. Szerinte a kormánynak ezzel foglalkoznia kell.

Ha a miniszteren múlik, biztos változik a jogszabályi környezet, aki szerint a kiskereskedelem újraszabályozására van szükség, a fogyasztók védelmére. “Ezek a cégek nem korrektül járnak el Magyarországon. A címke között nincs különbség, a beltartalomban van”. Magyarország már panaszt tett a V4-ekkel az Európai Bizottsággal és a kormány reméli, hogy ez megszűnik. Egyelőre nincs szó arról, hogy a Heinekennel szembeni szankció más termékre is kiterjed.

Élelmiszeripari szemetet akarnak eladni a magyaroknak. Jobb minőségű élelmiszert kap egy német vagy egy osztrák, ami egészen elképesztő – fejezte be az értékelést Lázár János.

Forrás: Privátbankár.hu

The post Lázár: óriási botrány lesz abból, hogy élelmiszeripari szemetet adnak el a magyaroknak appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »