Lázár: Nincs erő a választók segítsége nélkül

Lázár: Nincs erő a választók segítsége nélkül

A kormánynak a következő években is számolnia kell a bevándorlás problémájával, ezért kell megerősíteni a határon épült kerítést és az élőerős védelmet – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A tárcavezető jelezte, a magyar-szerb határra tervezett újabb kerítésnek is az a célja, hogy teljes legyen a biztonság. Emellett új rendőröket vesznek fel, és a hadsereget is meg kell erősíteni – tette hozzá.

Az október 2-i kvótareferendummal kapcsolatban úgy fogalmazott: ha a magyar választók nem segítenek a kormánynak, akkor nem lesz elég ereje a kötelező betelepítésről szóló európai bizottsági döntés „kivédésére”. Az Európai Bizottság döntésének megváltoztatásához erő kell, ami csak a választóktól származhat – mondta. Lázár János szerint a népszavazás bojkottja mellett kampányolók gyáva politikusok, mert nem merik elmondani az álláspontjukat – számolt be az MTI.

Tanácsokkal az orvosképzésért

A kormány tanácsadó testületet állít fel, amelynek feladata a magyar orvosképzés megerősítéséről szóló fejlesztési program kidolgozása lesz – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Lázár János azt mondta, a magyar felsőoktatás legerősebb, legversenyképesebb része az orvosképzés.
Hozzátette: a kormány célja, hogy az orvosegyetemeket megerősítse, ennek érdekében fejlesztési terv készül, amely foglalkozik azzal, mit tanítanak az egyetemek, illetve milyen anyagi és infrastrukturális körülmények között folyik az oktatás.

A miniszter ismertetése szerint a kormány mellett működő tanácsadó testületbe magyar orvosprofesszorokat kérnek fel. A cél az, hogy szakmai konszenzussal fogadják el a fejlesztési tervet – jelezte.

Az Orbán Ráhellel dicsekedő arabok

A kormányinfón kényesebb témákról is szó esett, Lázár János a 24.hu szerint például így kommentálta a miniszterelnök lányának, és annak férjének, Tiborcz Istvánnak különös bahreini útját: „sem nekem, sem a kormánynak nincsen információja magánutakról”. Szerinte ez csak egy keleties nagyotmondás volt, és a bahreiniek csak dicsekedtek azzal, ki látogatott el hozzájuk.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »