Lázár: Nem Orbánról kell dönteni

Lázár: Nem Orbánról kell dönteni

Nem Orbán Viktorról és a kormányról, hanem a személyes sorsukról kell dönteniük a magyaroknak az október 2-ai népszavazáson – mondta Lázár János Ambrózfalván.

A Csongrád megyei településen tartott lakossági fórumán a Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte: Magyarország 370 ezer bevándorlót regisztrált, ezeket az Európai Bizottság szerint be kellene fogadni. Lázár János szerint emellett a nem Magyarországon keresztül érkező, Nyugaton lévő 2 millió bevándorlóból is jutna Magyarországnak 100 ezer fő, akiknek ugyanannyi segélyt kellene osztani mint Nyugat Európában.

„Mondjuk a választók úgy döntenek október 2-án, hogy jöhet a bevándorlás, akkor ezeknek az embereknek nyilvánvalóan ugyanannyi szociális ellátást kell biztosítani, mint Németországban, meg Ausztriában, meg Svédországban, mert egyébként azonnal visszamennek. Az azért azt jelenti, hogy 3-500 euró, per hó, per fő. Miközben Magyarországon, ha valamelyikőjük bajba kerül, akkor egy hónapban kap száz eurót. Ez Németországban, meg Ausztriában, meg Svédországban 3-500 euró, per fő, per bevándorló. Négytagú családnál 1200-1500 euró, ami könnyen kiszámolható, 350-400 ezer forint. Ha választani kell, hogy most pár dollárért dolgozik, vagy 1500 euróért nem dolgozik, akkor egy részük a bevándorlóknak nem fog dolgozni” – érvelt a kancelláriaminiszter.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »