Lazãr nem kiemelt nyugdíjat, hanem bûnügyi kivizsgálást érdemelt volna Tãriceanu szerint

Lazãr nem kiemelt nyugdíjat, hanem bûnügyi kivizsgálást érdemelt volna Tãriceanu szerint

Augustin Lazăr legfőbb ügyésznek ‘el kellett volna számolnia’ tetteivel, le kellett volna váltani tisztségéből, és nem kellett volna engedni, hogy nyugdíjba vonuljon – jelentette ki csütörtökön Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke.

‘Miután a Klaus Johannis búsás nyugdíjjal vásárolta meg Augustin Lazăr legfőbb ügyész hallgatását Twitter-bejegyzésem sok reakciót váltott ki, kénytelen vagyok néhány pontosítást tenni. Augustin Lazărt le kellett volna váltani tisztségéből, és nem kellett volna engedni, hogy nyugdíjba vonuljon, semmiképpen sem ilyen óriási nyugdíjjal. Augustin Lazăr politikai rendőrséget folytatott Nagyenyeden és tetteiért felelnie kell. Tehát nem kiemelt nyugdíjat, hanem bűnügyi kivizsgálást érdemelt volna’ – írta Facebook-bejegyzésében Călin Popescu-Tăriceanu

Hírdetés

Tăriceanu hangsúlyozta, hogy “Augustin Lazăr a kommunista ügyész’ többször is elutasította a politikai foglyok szabadon bocsátását, és a szabadon bocsátási bizottság elnökeként megállapította, hogy a fogvatartottak nem változtattak antikommunista hozzáállásukon, s ezzel automatikusan a Securitatéval együttműködő politikai rendőrség tagjává vált.

“Augustin Lazăr saját felelősségére kijelentette, (…) hogy nem működött együtt a Securitatéval. Ennek ellentmondanak a tények, amiket egyébként ő is elismer’ – mondta Călin Popescu-Tăriceanu.

A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi részlege csütörtökön elfogadta Augustin Lazăr legfőbb ügyész nyugdíjaztatási kérelmét, nyilatkozták az AGERPRES hírügynökségnek a CSM-hez közeli források. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »