Lázár nem elégedett

Bár körzetében, Hódmezővásárhely és Makó térségében igen magas volt a népszavazási részvétel, a Miniszterelnökség vezetője szerint külön végig kell gondolni, miért maradtak távol sokan a kvótareferendumtól.

A 3,2 millió nem szavazat a kormány számára megfelelő politikai felhatalmazás, hogy meg tudja védeni az országot a bevándorlástól és a betelepítéstől, és meg tudja őrizni a függetlenségét – mondta Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője a makohirado.hu-nak.

Szerinte komoly politikai erőt ad a kormány kezébe a rengeteg nem szavazat, ez nagyon erős felhatalmazás arra, hogy képes legyen folytatni a Brüsszellel szembeni, függetlenségi politikáját és a betelepítés megállítását.

Lázár, aki a térség országgyűlési képviselője, azt mondta ugyanakkor, hogy nem elégedett, külön végig kell gondolni, miért maradtak távol nem kevesen. Igaz, Hódmezővásárhely és Makó térségében az ország 106 választókerülete közül a harmadik legmagasabb volt a részvétel.

"Ez nyilván azért történt, mert itt a polgárok fontosnak tartják, hogy felelősséget vállaljanak a saját ügyeikben, döntsenek sorsukról, és képesek, készek a véleményük elmondására is" – hangsúlyozta.

Lázár János szerint azokban a választókerületekben mentek el sokan szavazni, ahol az emberek beszélnek egymással, és a helyi kormányzati erők és politikusok megszólították a választópolgárokat.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »