Lázár János: Újabb milliókat hívnának az EU-ba

Lázár János: Újabb milliókat hívnának az EU-ba

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart Kormányinfó 58. – Mit, miért tesz a kormány? címmel. Kövesse frissülő cikkünket.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Lázár János elmondta: jövő kedden értékelik az Európai Bizottság „botrányos” javaslatát, mely arról szól, hogy egy teljes, új betelepítési program jönne létre. Az EU „újabb milliókat szeretne Európa területére meghívni”. ƒ„Az EB javaslata kifejezetten veszélyes Magyarországra nézve” – hangsúlyozta. Kijelentette: a kormány számára nélkülözhetetlen a népszavazás.

Kitért a nemzetközi szervezetek jelentéseire, melyekben – szavai szerint – a menekültekkel szemben alkalmazott erőszakkal vádolták meg a magyar hatóságokat. „Az intézkedések mindenben megfeleltek a törvényi előírásoknak” – emelte ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Hozzátette: rágalom, hogy a rendőrök bárkit is megvertek volna – fűzte hozzá.

Mint mondta, jövő hétre a miniszterelnök tájékoztatást kért a viharkárokat illetően. Arról is beszámolt, hogy Orbán Viktor Budapestre hívta az új osztrák kancellárt, aki várhatóan július 26-án érkezik. Véleménye szerint a látogatás új fejezetet nyit majd az osztrák–magyar kapcsolatokban, és megerősíti a gazdasági együttműködést. Sor kerülhet a bevándorlással kapcsolatos közös keretek létrehozására – fűzte hozzá.

Legközelebb egyébként augusztus 18-án lesz Kormányinfó – amennyiben más helyzet nem teszi szükségessé ennek megtartását.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »