Lázár János: mindenkinek jogában áll hülyének lenni, és az életét szabadon kockáztatni

Lázár János: mindenkinek jogában áll hülyének lenni, és az életét szabadon kockáztatni

A kormánybiztos a járványhelyzet miatt online formában tartott értekezletet a tram-trainről szerda este, ami során az oltások is szóba kerültek.

Lázárt János egy oltásellenes nő kérdezte arról, hogyan tud tram-trainezni, amikor ő vegzálva van, utalva ezzel arra, hogy a fideszes képviselőt beoltották a vakcinával – idézi a 24.hu a szegeder.hu beszámolóját. A szóban forgó kommentelő szerint nincs is pandémia, az oltással csak nyomorékká teszik az embereket, a vakcina támogatóit pedig egyenesen „aljas beteg állatoknak” nevezte.

A kormánybiztos reagálandó úgy fogalmazott: „Én úgy gondolom, hogy az ember a saját életét szabadon kockáztathatja, ez kétségtelenül igaz, tehát mindenkinek jogában áll hülyének lenni és mindenkinek jogában áll meghalni.”

Ugyanakkor hozzátette: most a társadalom egészségét is kockáztatja, aki nem tartja magát a járványügyi javaslatokhoz.

„Az a kérdés, hogy mások életét kockáztathatja-e, illetve hozzájárul-e egy társadalom egészségéhez, megmeneküléséhez és ahhoz, hogy ez a társadalom túlélje a Covidot azzal, hogy ha magát beoltatja. Én úgy gondolom, hogy aki fölveszi a védőoltást, hozzájárul, hogy ezen minél hamarabb túllegyünk, és hogy ezt a nehéz időszakot összefogva, igaz, kockázatot vállalva, de közösen túléljük” – fejtette ki a politikus.

Hírdetés

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(“y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(“uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »