Lázár ismét kijátszotta a „cigány kártyát”

Miközben a teljes sajtó és több ellenzéki párt is hiába keresi Farkas Flóriánt, Lázár János úgy véli, a roma politikus a kormány frissen létrehozott stratégiai kabinetjének ülésén részt vett a napokban. A Miniszterelnökséget vezető miniszter tudomása szerint ráadásul Farkas jövő szerdán el fog menni a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) meghallgatására is. Farkast egyszer már kihallgatta volna a szervezet a botrányos Híd a munka világába program miatt, ám a miniszterelnöki biztos akkor egyszerűen nem jelent meg ott.

Ismert, az eredetileg uniós pénzből indított felzárkóztatási program után az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) 1,6 milliárd forinttal nem tud elszámolni. Az ügyben költségvetési csalás miatt folytat nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, immár másfél éve eredménytelenül. De az Emberi Erőforrások Minisztériuma is visszaköveteli az elköltött pénzeket, igaz, a tárca kirívóan méltányos részletfizetést engedélyezett az ORÖ-nek. Nem mellékes, hogy a program során kötött szerződések többségét Farkas Flórián írta alá még ORÖ-elnökként, ám a roma politikus egyelőre érinthetetlennek tűnik a botrányban. Sőt, a kormány elégedett is vele. Lázár János szerint ugyanis a stratégiai kabinet ülésén világosan elmondták neki, hogy a munkája iránt megvan a bizalom, mert úgy ítélik meg, vannak eredmények. Arra hivatkozott, hogy az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat adatai alapján Magyarország a felzárkóztatás területén jelentős eredményeket ért el. Ebben pedig olyan roma vezetők munkája is benne van, mint Farkas Flórián.

Lázár ismét kijátszotta a „cigány kártyát” annak kapcsán, hogy a sajtó és az ellenzéki pártok számára elérhetetlennek tűnik a roma vezető. – Ez a nagy érdeklődés, nem tudom, hogy minek szól. Kíváncsi lennék, ha nem cigány emberről lenne szó, akkor mekkora lenne az érdeklődés – fogalmazott.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 08. 19.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »