Lázár: Ha meg kell hajolni Brüsszel előtt, következmények lesznek – percről percre

Mit miért tesz a kormány? Már 64. alkalommal magyarázza a kancelláriaminiszter. Most először a Teréz körúti robbantás után, de utoljára az október 2-ai kvótanépszavazás előtt. Tartsanak velünk – percről percre!

– Napokkal vagyunk a Teréz körúti robbantás után. Újabb részletek jöhetnek.
– Napokra vagyunk a kvótanépszavazástól, a következményekről is elárulhat részleteket a kancelláriaminiszter.

14:49Kérdés: Biztonságos lesz-e október 23-a?
Lázár: A biztonsági feltételeket biztosítani fogjuk.14:47Kérdés: Három hónap van hátra a bürokráciacsökkentés ügye?
Lázár: Be fogok számolni, a statisztikák jól néznek ki. A kamarák, érdekképviseletek világa egy másik kérdés. Az adóbevallások egyszerűsítésével kapcsolatos munkát meg kell kezdeni. Az adózó és a NAV közötti távolságból nagyon sokan élnek ma Magyarországon. Zajlik a közigazgatás teljes digitalizálása is. E-ügyintézés lesz az eddiginél jóval szélesebb ügycsoportban.14:45Kérdés: Mi lesz Orbán Viktor izraeli programja?
Lázár: Ha egy temetésre megy az ember, nem feltétlenül találkozókat bonyolít.14:42Kérdés: Mi a feltételezés most a Teréz körúti robbantás elkövetésével kapcsolatban?
Lázár: A nyomozóhatóságok arra kértek, hogy erről ne mondjak semmit.14:41Kérdés: Éves szinten mennyibe kerülne Magyarországnak a menekültek fogadása?
Lázár: Nem tudjuk ezt megbecsülni. Sok-sok pénzről beszélünk, nem 1-2 milliárd forintról van szó, hanem jóval többről.14:39Kérdés: Fogják-e vizsgálni a Soros György által támogatott szervezetek tevékenységét?
Lázár: A hírszerzést felügyelő miniszterként úgy gondolom, hogy objektív információk alapján kell mérlegelni azt, hogy nemzetbiztonsági kockázat-e Soros György tevékenysége.14:37Kérdés: Vannak-e információk arról, hogy terroristákat csempésznek Magyarországra, ki lehet-e szűrni ezeket az elemeket?
Lázár: Jó kérdés… Megjött 500 ezer bevándorló, köztük menekültek is. Azzal kezdték, hogy a rendőrök kérték a papírjaikat, erre randalírozni kezdtek, ugyanígy a Keleti pályaudvaron. Szakszerűen tagadják meg a nyilvántartásba vételt. Az, hogy a határ le van zárva most, hogy a rendőrség feltartóztat mindenkit, ez garancia arra, hogy most nem jut be olyan ember, aki veszélyes lenne. Az kérdés, hogy ki tudjuk-e szűrni a hamis útlevéllel érkezőket. Ez nemzetközi összefogást igényel.14:34Kérdés: Miért kap az Eximbanktól hitelt a Clark Ádám téri hotel beruházója, építtetője, Garancsi István?

Lázár: Ha valaki állami banktól kap hitelt, dupla szűrőn kell átesnie. Örülök, hogy már nem én felügyelem ezt a bankot. Az átlagot messze meghaladó körülményesség övezi az állami bankok hitelnyújtását.14:31Kérdés: Zaklatják a magyarországi muszlim közösség tagjait, erről levelet is kapott Orbán Viktor. Megkapta-e és mi a válasza?
Lázár: Megkapta a levelet, válaszolni is fog, de nem a nyilvánosságon keresztül.14:29Kérdés: A buszbeszerzés közbeszerzésének megtámadása nem késlelteti-e a metrófelújítást a pótlás terén?
Lázár: A fővárosi közbeszerzés eleve igen szigorú volt. A Közbeszerzési Döntőbizottság emiatt szüntette meg a közbeszerzést, sokan már eleve ki voltak zárva a pályázatból, főként a határidőkkel volt gond. Nem a megtámadáson múlt. Technikailag jövő nyár előtt nem is kezdődhet meg a metrófelújítás, nincsenek kiírt pályázatok sem.

Előző1234Következő


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »