Lázár és Pintér cicaharca fontosabb, mint a biztonság

Az LMP társelnöke felszólítja a kormányt: tegye világossá, kik miatt csúszik a terrorellenes belügyminisztériumi törvénycsomag elfogadása. Szél Bernadett szerint egyes miniszterek „cicaharca” fontosabb, mint az emberek biztonsága.

Az ellenzéki politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján azon sajtóhírekre reagált, amelyek szerint a terrorelhárítást koordináló testület, a TIBEK felügyeletén „összeveszett” a Miniszterelnökséget vezető miniszter és a belügyminiszter. Ismert, a cicaharcról a Magyar Nemzet írt korábban.

Szél Bernadett leszögezte: a terrorral kapcsolatban nincs helye széttagolt struktúrának, ha a jelenlegi helyzeten csak rontana a kormányzat, azt pártja nem támogatja.

Tudnák támogatni

Ugyanezen előterjesztésről Schiffer András, az LMP másik társelnöke azt mondta: a Belügyminisztérium által támogatott verziót elfogadhatónak tartják, még ha egyes elemeivel, például a bűncselekmény elkövethetőségi korhatárának leszállításával nem is értenek egyet. Üdvözlik, hogy az adatvédelmi garanciákat tartalmazó javaslataik bekerültek abba.

Hozzátette: az alaptörvény-módosítással kapcsolatban továbbra is tájékoztatást várnak a szolgálatoktól és az érintett tárcáktól a honvédelmi, valamint a nemzetbiztonsági bizottságban arról, hogy a különleges jogrend jelenlegi szabályozása miért nem elégséges, de arról is, hogy milyen típusú fenyegetésekkel kell szembenézni, azokkal szemben valóban védelmet nyújt-e a változtatás.

Megismételte: kizárólag előkészület alatt álló súlyos terrortámadás végrehajtásának megakadályozása érdekében tartják lehetségesnek a terrorveszélyhelyzet elrendelést, de a szükségesség és arányosság elvét is érvényesítenék a törvényben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »