Lázár: Brüsszel nem megállítani, hanem megszervezni akarja a migrációt

Brüsszel nem megállítani, hanem megszervezni akarja a migrációt – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Maroslelén.

Lázár János a Csongrád megyei községben tartott utcafórumon elmondta, a népszavazás alapvető kérdése, ki mondja meg, hogy ki éljen az országban.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus mintegy ötvenfős hallgatósága előtt hangsúlyozta, Brüsszel el akarja venni azt a jogot, hogy a magyarok meghatározhassák, ki lépjen be, ki tartózkodhasson, telepedhessen le az országban.

Aki felelősen gondolkodik a hazájáról és a családjáról, annak részt kell vennie a szavazáson – hangsúlyozta a miniszter. Hozzátette, bízik benne, hogy ez az ügy nemzeti egységet hoz, nem a pártszimpátia alapján határoznak az emberek, mindenki felelős döntést hoz saját maga és gyermekei jövőjéről.

A politikus úgy fogalmazott, az ország nem válik jobbá, ha bevándorlók jönnek, ha betelepítés lesz. Olyan problémákat okoznának, melyeket nem tudnánk kezelni pénzügyileg, társadalmilag és biztonsági szempontból sem – tette hozzá.

Az elmúlt hetek több mint harminc lakossági fórumának tapasztalatait összegezve a politikus kifejtette, az emberek tartanak a betelepítés következményeitől. A miniszter szerint nem alaptalan a félelem, egy, a napokban nyilvánosságra hozott osztrák tanulmány szerint jelentősen fogja rontani az ott élők életszínvonalát, ha nagy létszámú migránsról kell gondoskodni.

A választókörzet 19 polgármestere – döntő többségük független – egyetértett abban, hogy nincs szükség betelepítésre. Közös nyilatkozatban kérték a térség 81 ezer választóját, vegyenek részt a népszavazáson és voksoljanak nemmel – mondta a politikus.

Martonosi György (Fidesz-KDNP) Maroslele polgármester elmondta, tavasszal komoly félelmet keltett az emberekben a közeli nagyfai menekülttábor. A térség települései közösen kérték az ideiglenes befogadó állomás bezárását, ami májusban meg is történt.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »