Lázár: 45 ezer embert akarnak hozzánk toloncolni a "partner"országok

Titkosszolgálati információk szerint növekedett a terrorveszély Franciaországban – hívta fel a figyelmet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormány világossá kívánja tenni uniós partnerországai és az Európai Bizottság számára, hogy nincs jogi lehetőség azon bevándorlók befogadására, akik nem Magyarországon, hanem Görögországon keresztül léptek be az Európai Unióba – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: mintegy 45 ezer embert kívánnak "vissza"toloncolni ide a "partner"országok.

Jelezte: az Európai Tanács jövő héten tanácskozik a migráció aktuális kérdéseiről.

A miniszter elmondta, a kormány kész egyeztetni a migrációs szükségrendeletet hatályba léptető Ausztriával is annak érdekében, hogy a nyári hónapokban is minél zavartalanabb legyen a határforgalom a két ország között.

Romlott a biztonsági helyzet az Eb helyszínén

Vannak biztonsági kockázatok, az elmúlt 48 órában pedig “romlott a helyzet” – mondta a tárcavezető, arra kérve minden magyart, aki Franciaországban tartózkodik vagy oda utazik, hogy vegye komolyan a Terrorelhárítási Központ, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium felhívásait.

Lázár János egyúttal elismerését fejezte ki a magyar válogatottnak a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményéért.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »