Lazacszínű ingben parádézott a kanadai kormányfő a melegfelvonuláson

A 2015 novembere óta kormányzó miniszterelnök a délkelet-kanadai nagyvárosban egy szivárványszínű zászlót – a homoszexuálisok mozgalmának ismertetőjelét – lengetve vonult utcára.

 A 44 éves kormányfő – aki házas, és három gyermek édesapja – lazacszínű ingben és fehér farmerben jelent meg a több tízezer látogatót vonzó rendezvényen, szelfiket készített és kezet rázott az út szélén állókkal.Kísérői is voltak Bill Morneau kanadai pénzügyminiszter, John Tory torontói polgármester és Kathleen Wynne, Ontario tartomány első bevallottan leszbikus kormányfőjének személyében.

A színes parádén egyperces csenddel emlékeztek meg a három héttel ezelőtt egy orlandói melegbárban végrehajtott mészárlás 49 áldozatáról.

“Ki kell nyitnunk a szánkat, ha intoleranciát és diszkriminációt látunk” Cristiano Ronaldo és a Real is parádézott a Celta Vigo ellenCristiano Ronaldo és a Real is parádézott a Celta Vigo ellen – hangsúlyozta Trudeau Toronto belvárosában, a felvonulás kezdetekor. Mint mondta, “nem kellene nagy dolognak lennie annak”, hogy egy kormányfő is jelen van egy ilyenparádén:, “mostantól kezdve pedig nem is lesz nagy dolog”.

A Liberális Párt élén álló kanadai kormányfő szerint az LMBT-közösség (leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek) tagjai ugyan már jelentős előrelépéseket tettek jogaik védelmében, de sok még a feladat. Trudeau elmondta azt is: kormánya fontolóra vette, hogy a személyazonosító okiratokban a nem meghatározásakor a férfi és nő mellett feltüntetik a “semleges” opciót is.

A torontói melegfelvonulást rövid időre megakasztotta a feketékkel szembeni erőszak ellen kampányoló Black Lives Matter mozgalom aktivistáinak ülősztrájkja aparádéútvonalán. A tüntetés azonban békésen lezajlott, és a menet folytathatta útját – írta az MTI.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Veréssel és gyógyszerekkel próbálták egy kórházban “gyógyítani” a homoszexualitástÖrdögűzést hajtottak végre egy díjnyertes jamaicai írón, mert homoszexuálisRovatok: KülföldTelepülés: KanadaCímkék: külföld, melegek, melegfelvonulás, kanadai kormányfő, homoszexualitásForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »