Lavrov: Magyarország fontos partnere Oroszországnak

Magyarország fontos partnere Oroszországnak, a két ország együttműködése pragmatikus, és jó lehetőségeket kínál – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerdán Budapesten.

Az orosz külügyminiszter a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel folytatott megbeszélése után tartott sajtótájékoztatón egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy meg kell állítani a kétoldalú áruforgalom csökkenését, a Paks 2 projektre pedig Moszkva hosszú távú, stratégiai beruházásként tekint.

Szergej Lavrov egy az uniós szankciókra vonatkozó kérdésre válaszolva közölte: a korlátozásokat figyelembe véve tervezik meg a gazdaságpolitikájukat. „Csak a saját erőnkre számíthatunk” – jelentette ki. (Forrás: Orosz Hírek)

Kedden bejelentette Havasi Bertalan, hogy Orbán Viktor miniszterelnök beteg, nem tud elmenni szerdán Dunaújvárosba az előre egyeztetett programra, ahol a Modern városok program keretében tárgyalt volna a helyi vezetőkkel. Dunaújvároson kívül hátra van még a két szocialista vezetésű város, Salgótarján és Szeged, valamint a Fideszes Hódmezővásárhely és Győr. Szerdán a reggeli órákban Orbán Viktor megjelent, és találkozott Lavrov külügyminiszterrel.

A német alkancellár szerint is vissza kell vonni az Oroszország elleni szankciókat. Erről bővebben ITT

Békéscsaba, 2016. május 26.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Az USA ősi félelme, hogy a német tőke és technológia az orosz nyersanyagtartalékokkal és humánerőforrásokkal összekapcsolódnak. Ez az egyetlen kombináció, amitől az USA-nak már évszázadok óta pokoli félelme van, mert ha Németország és Oroszország érdekei összefonódnak, akkor ez lenne az egyedüli hatalom a világon, ami ránk (Amerikára) nézve veszélyt jelentene.” (George Friedman CEO of Stratfor)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »