Látszat, vagy valódi segítséget kap a Dunaferr?

A Jobbik Magyarországért Mozgalom saját sikerének tekinti, hogy a kormány végre hajlandó volt segíteni a hosszú évek óta bajban lévő ISD Dunaferr Zrt-n, közölte Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője szerdán.

Közleményében emlékeztet, hogy pártja már régóta figyelmeztette a kormányzatot és a dunaújvárosi városvezetést, hogy ha nem lépnek, akkor több száz munkahely kerülhet veszélybe, ezáltal súlyos kockázatoknak teszik ki a térség gazdasági erejét és munkaerőpiacát.

Mint fogalmazott, a közel félmilliárd forintos támogatás dicséretes, de semmiféleképpen nem elegendő ahhoz, hogy a gyár dolgozói, és a magyar acélgyártás zászlóshajójának számító ISD Dunaferr Zrt. a jövőt tekintve biztonságba érezhesse magát.

A nemzeti párt javaslata szerint a kormányzatnak sürgősen további lépéseket kell megtennie, többek között mihamarább tárgyalóasztalhoz kell ülnie a vasmű alkalmazottait tömörítő szakszervezetekkel, illetve azonnal Stratégiai Partnerségi Megállapodást kell kötnie az ISD Dunaferr Zrt.-vel , biztosítva ezáltal a sok ezer ember jövőjét és a térség gazdasági stabilitását.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »