Látogatóközpontot nyitottak a borjai spanyol kápolnában, ahol a „bundás Jézus”-freskó látható

Látogatóközpontot nyitottak a borjai spanyol kápolnában, ahol a „bundás Jézus”-freskó látható

A turisták óriási érdeklődése miatt látogatóközpontot nyitottak március 16-án, szerdán abban a spanyol kápolnában, ahol négy éve egy nyugdíjas asszony átfestette a Jézus Krisztust ábrázoló freskót, amely „bundás Jézus” néven lett világszerte ismert.

Borjába 2012 óta 175 ezren érkeztek csak azért, hogy megnézzék a faliképet – mondta Eduardo Arilla az észak-spanyolországi városka polgármestere, megmagyarázva, hogy miért döntöttek úgy, kihasználják a hirtelen jött népszerűséget.

A körülbelül 80 négyzetméteres látogatóközpontban összegyűjtöttek minden újságcikket, fotót, video- és hanganyagot, amelyet csak találtak a freskóval kapcsolatban, és ezeken mutatják be keletkezésének és sikerének történetét.

Elías García Martinez: Ecce Homo, 1930, Borja

Emellett külön részt szentelnek az Ecce Homo nevet viselő Jézus Krisztust ábrázoló kép eredeti alkotójának, Elias García Martíneznek is.

A freskó „botcsinálta” restaurátora, a 85 éves Cecilia Giménez örül műve sikerének. Az Europapress hírügynökségnek adott interjújában elmondta: először nagyon rosszul élte meg, hogy a kép olyan lett, amilyen. Ezt egyébként annak tudja be, hogy a nedves falon megfolyt a festék. Utólag viszont már elégedett, mert azzal, hogy sokan kíváncsiak a képre, úgy érzi, ő is tett valamit a városkáért – mondta.

A látogatói központban mindenki kipróbálhatja, neki hogyan sikerülne ugyanez a munka, bár nem élesben, hanem csak papíron, amelyet erre a célra nyomtattak a turistáknak.

Nem csak ezt, a saját alkotást lehet emlékként hazavinni, a központhoz tartozó üzletben a „bundás Jézus” képével ellátott bögrék, pólók, hűtőmágnesek is kaphatók.

Forrás: MTI

Fotó: Cultura.elpais.com; Cbc.ca

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »