Látogatási tilalom van az érsekújvári kórházban

Látogatási tilalom van az érsekújvári kórházban

Látogatási tilalmat rendel el mától valamennyi osztályán az Érsekújvári Egyetemi Kórház és Rendelőintézet.

Az intézmény vezetése az influenzajárvány miatt vezette be az intézkedést – tájékoztatott Eva Matušková, az Érsekújvári Regionális Közegészségügyi Hivatal járványügyi osztályának munkatársa.

Hírdetés

Egyre több iskolás gyerek megy orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Elsősorban középfülgyulladással, tüdőgyulladással, arcüreggyulladással járó szövődmények kísérik a megbetegedések 2,7 százalékát. A legtöbb fertőzést az influenza B vírus okozza. Egy hét alatt 17,8 százalékkal emelkedett a megbetegedések száma. Az érsekújvári térségben a százezer lakosra jutó betegek száma két héttel ezelőtt 2325 volt, a legfrissebb adatok jelenleg 3641 beteget tartanak nyilván. Ebből 1604 influenzás beteg. Eva Matušková elmondta, az Érsekújvári járásban ezen a héten járványszünet miatt tizenöt alapiskolát, egy középiskolát és hat óvodát zártak be. Járványszünet van a párkányi művészeti alapiskolában és a párkányi szabadidőközpontban is. „Javasoljuk, hogy a farsangi jelmezbálokat, tömeges rendezvényeket halasszák későbbi időpontra azokban az intézményekben is, ahol a betegek aránya nem érte el a harminc százalékot” – mondta Matušková.

Csütörtökön tele voltak az érsekújvári gyermekorvosi rendelők, és a gyógyszertárban is egymásnak adták a kilincset a betegek.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »