Látássérültet magyar rabolt ki a két rasszista cigánybünöző Budapesten

2015. szeptember 1-én az esti órákban egy II. kerületi buszmegállóban egy látássérült férfihez lépett oda két férfi, és megpróbálták a válláról lerántani a táskáját.Nem sikerült, a két fél között dulakodás indult, közben pedig a látássérületet a földre taszították. Ekkor már el tudták venni a táskát, benne a személyi irataival, lakáskulcsával, telefonjával, készpénzével, és pár személyes értékével együtt. A rablók ezután elmenekültek a helyszínről.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A táskában ott volt a lakcímkártyája is a látássérült férfinek, így a rablók megtudták, hol lakik, és mivel náluk volt a lakáskulcs is, megpróbáltak bemenni a XIV. kerületi lakásba. A házban azonban megzavarta őket a sértett fia, és elhagyták a helyszínt.

A 30 és a 31 éves rablót bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és lopás kísérlete miatt emeltek vádat. Egyikőjük akár 15, másikuk – aki többszörös erőszakos visszaeső – akár 20 évet is kaphat – írta Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »