Lassan meg sem lehet kerülni a Balatont

Lassan meg sem lehet kerülni a Balatont

Egyre több helyen szorul felújításra, bővítésre a balatoni bringakörút. Tavasszal még úgy volt, hogy milliárdos támogatást kap a térség a kerékpárutak javítására, de a kormány a többi balatoni fejlesztéssel együtt az erre vonatkozó határozatot is visszavonta.

Áprilisban, a Balatonkör indításakor Tasó László közlekedéspolitikai államtitkár azt ígérte, ősztől uniós forrásokból újulhat meg a kerékpárút-hálózat. A Balatont érintő 300 milliárdos kormányhatározat visszavonásával azonban a tervek megvalósulása tovább várat magára.

„Sajnos van egy pár régi szakasz, amit, ugye, karban kellene tartani, azt nem minden esetben teszik meg, hogy nagy a gaz, vagy benőnek a gyökerek, itt történt egy pár baleset is, egyéb dolog, erre szerintem jobban oda kellene figyelni, a másik dolog, hogy nagyon hiányzik a szervizháttér, ugye, nagyon kevés kerékpárosszerviz van, ahol megáll a kerékpáros és szervizelik a kerékpárját” – panaszkodott a Bandi bácsi pihenőjének tulajdonosa, Csonka András.

A balatoni bringakörút több mint 200 km hosszú, de csak nagyon kevés szolgáltató foglalkozik a biciklisekkel. Zamárdiban viszont idén több bringapontot is kijelölt az önkormányzat, ahol lehetőség van kerékpárt kölcsönözni, javítani, emellett pihenni, mosdót használni és étkezni is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »