Lassan csak kiderül: Társtettes lehet a müncheni merénylö afgán barátja

A müncheni rendőrség őrizetbe vette annak a férfinak az egyik, 16 éves afgán barátját, aki pénteken kilenc embert gyilkolt meg a bajor tartományi fővárosban. A hatóság úgy véli: az afgánnak köze lehetett ahhoz a bejegyzéshez a közösségi médiában, mellyel a lövöldözés után feltételezhetően minél több embert akart a müncheni főpályaudvarhoz csalogatni, de egyelőre nem világos, hogy mi célból.

Magáról a támadóról az derült, hogy álnéven, egy nyilvános bejegyzéssel igyekezett minél több embert az Olympia bevásárlóközpontnál lévő gyorsétteremhez csábítani, ahol lövöldözni kezdett, és öt embert ölt meg.

A hatóság közleménye szerint a 16 éves fiú nem sokkal a lövöldözés után saját maga kereste fel a rendőrséget, de az azóta lefolytatott nyomozás ellentmondásokra derített fényt a vallomásában, ezért a rendőrök azt gyanítják, hogy tudta, mi készül, de nem jelentette, hogy ismerőse tömeggyilkosságot tervez, ami bűncselekmény.

“A gyanú szerint lehetséges, hogy a 16 éves fiatalkorú hallgatólagos társtettese volt a támadásnak” – áll a müncheni rendőrség közleményében.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »