Laššáková nem lát okot a távozásra, a munkájával akar bizonyítani

Laššáková nem lát okot a távozásra, a munkájával akar bizonyítani

Ľubica Laššáková kulturális miniszter ma találkozott a kulturális élet azon képviselőivel, akik a lemondását követelik. A Laššáková minisztersége ellen indított petíciónak 322 kezdeményezője és 2000 aláírója van.

Laššáková és a művészek találkozója nem hozott eredményt, a miniszterasszony így nyilatkozott: “A kormány bizalmat szavazott nekem, a köztársaság elnök nevezett ki, bizonyos dolgokról tárgyaltunk. A petíció kezdeményezői előtt ennek ellenére mindig nyitva áll az ajtóm. Konkrét pozíciókat ajánlottam nekik a tanácsadói testületben, amely konkrét problémák megoldásával foglalkozik.”

Hírdetés

A személyét érintő kételyek kapcsán elmondta: Egyelőre csak 26 napja van a hivatalában, a hétvégéket is beleszámítva. Először a munkájával szeretne bizonyítani, majd utána eldől, hogy kompetens vezetője-e a kulturális tárcának. 
 

Ľubica Laššáková a kormányváltáskor érkezett a posztra, előzőleg a Smer-SD megyei alelnöki posztját töltötte be Besztercebányán. Újságíróként végzett, 20 éven át a Szlovák Rádió riportere és szerkesztője volt. A kulturális élet szereplői számára szinte ismeretlen.

Pár nappal a kinevezése előtt a Denník N-nek adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy a “harmadik szektor” túlságosan gazdag, és hogy a forrásai “óceánon túi pénzből származnak”, tvábbá célzott Soros György esetleges befolyására. Szavai miatt március 21-én bocsánatot kért Andrej Kiska köztársasági elnöktől. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »