Langkow triplázott, hátrányból győzött hazai pályán az Érsekújvár

Langkow triplázott, hátrányból győzött hazai pályán az Érsekújvár

A szlovák jégkorongbajnokság (Tipos Extraliga) hétfő esti mérkőzésén az Érsekújvár hazai pályán hátrányból aratott fontos győzelmet a Besztercebánya ellen.

A szlovák Tipos Extraliga hétfői rangadóján a forduló előtt sereghajtó Érsekújvár hazai pályán fogadta a Besztercebánya együttesét. Majoross Gergely együttese hétvégén nem lépett pályára, míg a vendégek tegnap is játszottak, így a hazaiak némileg esélyesebbnek számítottak.

A találkozó első felében nem volt nagy a tempó, igazán komoly helyzetet egyik gárda sem tudott teremteni, így végül nem is született gól az első harmadban.

A második harmadban aztán fordult a kocka, a Besztercebánya a 23. percben megtörte a gólcsendet, és második emberelőnyüket gólra váltották a vendégek Fossler góljának köszönhetően. De sokáig nem élvezhették a vendégek az előnyüket, a második harmad hatodik percében Langkow egyenlített, szintén emberelőnyös helyzetből. Nem sokáig maradt az 1-1-es állás az eredményjelzőn, a 27. percben a hazaiak védője, Roman szabálytalankodott, minekután a Besztercebánya büntetőt végezhetett el, amit Fossler gólra is váltott. A középső játékrészben újabb gól nem született, így a vendégek 2-1-es vezetésével fordulhattak a felek a záró harmadra.

Az újváriak nagyon aktívan kezdték a harmadik játékrészt, aminek meg is lett az eredménye a 45. percben egy újabb emberelőnyt váltottak gólra a hazaiak,

Hírdetés

amivel másodszor is egyenlítettek, ezúttal Jackson góljával. Két perccel később a vendégek ismét előnybe kerülhettek volna, a hazaiakat azonban megmentette a kapuvas Breton lövésénél. Nyolc perccel a vége előtt az újvári bikák fordítani tudtak Klempa góljával. Ezt követően pedig Majoross Gergely együttese már nem adta ki a győzelmet a kezéből, hiába próbált a vendég Besztercebánya nyomást gyakorolni a hazaiak kapujára, nem sikerült kiegyenlíteniük, pedig megvolt rá az esélyük.

A mérkőzés 58. percében minden eldőlt, miután Langkow emberhátrányban szerzett újabb gólt a hazaiaknak.

Az utolsó percekben a Besztercebánya a kapusát is lehívta, de nem sikerült dramatizálni a mérkőzést, Chris Langkow pedig egy újabb góllal beállította a végeredményt, és az újváriak 5-2-es győzelmét, a kanadai támadó ráadásul mesterhármast szerzett. Győzelmének köszönhetően az Érsekújvár már nem sereghajtó, miután megelőzték a táblázaton a Liptószentmiklós együttesét, és pontszámban beérték az újonc Igló csapatát. Majoross Gergely együttese legközelebb pénteken a pozsonyi Slovan otthonában lép pályára.

Tipos Extraliga, 14. Forduló:

HC Érsekújvár – HC 05 Besztercebánya 5-2 (0-0, 1-2, 4-0)

Gólszerzők: 26. Langkow (Varga, Klempa), 45. Jackson (Šiška), 52. Klempa (Hatala, Števuliak), 58. Langkow (Klempa), 60. Langkow (Roman, Hatala) ill. 23. Fossier (Ščerbak, Melcher), 27. Fossier (büntetőből).


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »