Lánczi: A magyar álláspont nem fog „puhulni”

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint biztosan nem szűnik meg a migráció, a Századvég Alapítvány vezető elemzője pedig arról beszélt az M1-en: akárhogyan is “berzenkednek” a brüsszeli politikusok, a kötelező betelepítési kvótáról szóló októberi 2-i népszavazásnak alapvető hatása lesz az európai politikai folyamatokra.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 Szemtől szembe című, szerdai műsorában elmondta, hogy a fejlődő világban a természetes szaporulat sokkal nagyobb, mint a fejlett országokban. Az emberek a fejlődő országokban szegénységbe, háborúba születnek, ezért el akarnak vándorolni – emelte ki, megjegyezve: ehhez hozzájárul, hogy az Európai Unió olyan képet alakított ki magáról, mintha ott “kolbászból lenne a kerítés”.

Az igazgató úgy vélekedett, hogy a bevándorlás jogi alapjait kell újragondolni.

A Századvég Alapítvány vezető elemzője, Lánczi Tamás szerint a magyar álláspont nem fog “puhulni”, a kormány alapvető világnézeti kérdésekben nem ért egyet Brüsszellel. A szakértő azt is hangsúlyozta, hogy a határvédelem jelenleg ismert leghatékonyabb eszköze a kerítés.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »