Lánchíd – Nekiment a BKK a Közbeszerzési Döntőbizottság ítéletének

Lánchíd – Nekiment a BKK a Közbeszerzési Döntőbizottság ítéletének

Kilenc hónapig vizsgálódtak a Lánchíd-felújítás kapcsán, a feltárt hiányosságokra a BKK éles hangú közleményben reagált.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) a Lánchíd felújításával kapcsolatos közel 9 hónapnyi vizsgálódása után elmarasztalta a Budapesti Közlekedési Központot (BKK) és az A-Híd Zrt.-t, majd 15-15 millió forint bírságot szabott ki a társaságokra.

A BKK sem a döntést, sem a kiszabott bírság mértékét nem tartja megalapozottnak, ezért megvizsgálja a felülvizsgálati eljárás kezdeményezésének lehetőségét – olvasható a társaság pénteki közleményében.

Hírdetés

A kivitelező A-Híd Zrt. előzetes tájékoztatása szerint a cég is felülvizsgálati eljárást kezdeményez a KDB határozata ellen. A jogi eljárás a kivitelezés ütemszerű előrehaladását nem befolyásolja.

A Közbeszerzési Döntőbizottság indoklása szerint a bírságot azért szabták ki, mert a BKK nem ellenőrizte megfelelően a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. egyes alvállalkozóit.

A Budapesti Közlekedési Központ szerint a KDB elvárása teljesen életszerűtlen egy olyan kivitelezés helyszínén, ahol akár 100 fő is dolgozik egyszerre. Ráadásul számos közreműködő nem található meg a munkaterületen, mivel nem ott van feladata (például az oroszlánok restaurálását sem a Lánchídnál végzik). A BKK ezért tudni szeretné, hogy ha a jövőben szeretné elkerülni a hasonló eseteket, hogy tud annak eleget tenni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »