Lakiteleki Legendárium

Lakiteleki Legendárium

Várják a Lakiteleken élt vagy élő személyhez kötő történeteket.

A lakiteleki nyugdíjasok részére korábban kiírt önéletíró pályázatot bővítték idén. Továbbra is várják akár a teljes életút leírását, akár a személyes életsors egy-egy izgalmas részletét. Várják a helyi anekdotákat, tréfás történeteket, vagy olyan helyi tragédiát, bűnesetet, amit megőrzött az emlékezet.

Az alábbiakban javasolt címek, témakörök adhatnak segítséget: Szüleim, nagyszüleim mesélték * Amikor én még kicsi voltam * Iskolai élmények * Baleset * Meggyógyultam * A véletlennek köszönhetem * Megismerkedésünk története * Rossz emlék * Jó emlék * Tűz volt * Jégverés * A legszebb nyaram * A legrosszabb nyaram * Kaláka * Katonaélet * Egy megszűnt munkahely története * Felépült a házunk * Megszületett a gyerekünk * Unokáim * Idősek otthona * Sportsiker * Színpados voltam * Először voltam külföldön * Citera * Szikra női kórus * Nyugdíj után * Lakiteleki focipályán* Mesterségem címere * Ekkora halat fogtam * A Tőserdőben * A helyi piacon * Boldog karácsony * Az én locsolóversem * Régi ünnepek, szokások * A legjobb barátom * Megsirattuk * Az első cigaretta * Így szoktam le a dohányzásról * Az én hobbim * Aki megtanított főzni * A templomban * (továbbiak)

Hírdetés

A pályázat feltétele, hogy a leírt történet Lakiteleken élt vagy élő személyhez kötődjön. Egy pályázó több történetet, írást, vagy akár riportot is beküldhet. A terjedelmet nem korlátozzuk. A pályamunka beküldhető olvasható kézírással vagy nyomtatott formában.

A pályamunkákat a következő címre kell elküldeni: Lakiteleki Népfőiskola, 6065 Lakitelek, Felsőalpár 3., vagy a Lakitelek Népfőiskola portáján Lezsák Sándor részére leadni. Beküldési határidő: 2019. szeptember 12. Eredményhirdetés: 2019. október 22.

Pályadíjak: 1. helyezett: 80.000 Ft; 2. helyezett: 50.000 Ft; 3. helyezett: 30.000 Ft és 15 db különdíj, 15.000 Ft-os pénzjutalommal.

A pályamunkákat felkért zsűri értékeli.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »