Lajčák mégiscsak indul államfőnek?

Lajčák mégiscsak indul államfőnek?

A TASR úgy tudja, hogy Miroslav Lajčák külügyminiszter mégis átértékelheti eddigi döntését, és indulhat a jövő évi államfőválasztáson. Az értesülés a Smer belső forrásaitól származik.

A legnagyobb kormánypárt már régóta győzködi saját miniszterét, ő azonban eddig mindig visszautasította az indulást. A TASR szerint a helyzet azóta lassan változik, és Lajčák fokozatosan mégis hajlik arra, hogy vállalja a köztársaságielnök-jelölést. Forrásuk szerint minderre a legutóbbi közvélemény-kutatási adatok és Robert Fico győzködése után kezd hajlani a jelenlegi külügyminiszter.

Boris Gandel, a tárca szóvivője szerint Lajčák nagyra értékeli a közvélemény támogatását, de továbbra is a diplomáciával szeretne foglalkozni. A Focus szeptemberi felmérése szerint Lajčák megnyerné az államfőválasztás első fordulóját.

Hírdetés

A fő gond egyelőre állítólag az, hogy a smeres politikus ódzkodik a piszkos kampánytól, mellyel egy ilyen választás óhatatlanul jár. Robert FIco pártelnök legutóbb azt mondta, hogy a Smer november-december fordulóján jelenti be saját államfőjelöltjét.

teraz.sk/Körkép.sk

Nyitókép: teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »