Lajčák kibukott Dankóra, mert az SNS vezére más külpolitikai utakon jár

Lajčák kibukott Dankóra,  mert az SNS vezére más külpolitikai utakon jár

Miroslav Lajčák (Smer) külügyminiszter élesen kritizálta Andrej Danko (SNS) házelnököt, aki a Facebookon az orosz Duma elnökéhez, Vjacseszlav Vologyinhoz fűződő barátságát méltatat – ismét. Vologyin szerepel az oroszellenes szankciók uniós feketelistáján, például nem is utazhat be az EU területére.

A szlovák külügyminiszter az Euractive.com EP-választásokkal foglalkozó konferenciáján bírálta Dankot. Lajčák szerint Danko kijelentései kétségbe vonják Szlovákia külpolitikai irányultságát.

fogalmazott a külügyminiszter.

Hírdetés

Danko a Törökországban megrendezésre kerülő eurázsiai házelnöki csúcstalálkozón ült egy asztalhoz Vologyinnal. A szlovák sajtó szerint majdnem Pozsonyban került megrendezésre az esemény, végül azonban az uniós szankciók miatt Törökország adhatott otthont a rendezvénynek. A szankciók miatt egyébként eleve nem sok esély volt rá, hogy Szlovákia lehessen a házigazda.

Danko egyre határozottabban hangoztatja, hogy nincs szükség az oroszellenes szankciókra. Nemrég pedig kijelentette, hogy ha végre megszüntetik a korlátozásokat, akkor az orosz házelnök először majd Szlovákiában tesz majd látogatást…

HNonline.sk

Nyitókép: HNonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »