Laikust ültet Trump a NASA élére

Laikust ültet Trump a NASA élére

Az amerikai szenátus egyetlen szavazattöbbséggel jóváhagyta Jim Bridenstine-t, Donald Trump amerikai elnök jelöltjét az amerikai űrkutatásai hivatal élére, személyében hosszú idő után először fogja vezetni nem tudományos szakember a NASA-t.

Az 50-49 arányú szavazás jól tükrözte a szenátus pártösszetételét, a demokrata jelöltek ugyanis határozattan ellenezték Oklahoma állam kongresszusi képviselőjének a kinevezését a NASA 13. igazgatójának, mondván nincs semmilyen tudományos, műszaki tapasztalata.

Bridenstine az amerikai hadsereg tartalékos pilótája volt, egykoron a tulsai repülési múzeum igazgatójaként dolgozott, és 2012-ben választották meg kongresszusi képviselővé. 2016-ban erőteljesen támogatta Donald Trump elnökjelölti kampányát.

Hírdetés

Korábbi nyilatkozataiban rendszeresen tagadta, hogy a klímaváltozást az ember idézte elő, amit a NASA kutatóinak számtalan tanulmánya már igazolt. Három korábbi elődjét a szenátus pártállástól függetlenül egyhangúlag támogatta.

A 42 éves politikus szenátusi meghallgatásán támogatta azt, hogy térjen vissza ember a Holdra és a NASA fűzze szorosabbra kapcsolatait az űriparral, de továbbra is megkérdőjelezte az ember szerepét a klímaváltozásban.

A NASA igazgatója a hivatal legmagasabb szintű vezetője, aki egyben az amerikai elnök űrkutatási tanácsadójának szerepét is ellátja.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »