Lackfi János "bombaszakértőt játszik" a nagyhéten

Lackfi János "bombaszakértőt játszik" a nagyhéten

Az otthon ülő tömegek vannak rákattanva arra, hogy közvetlen kulturális élményt szerezzenek. Őket szolgálja a nagyhéten is Lackfi János költő – Gryllus Dániellel.

Közös dalokkal járja végig Gryllus Dániel zeneszerző, a Kossuth-díjas Kaláka együttes alapítója és Lackfi János költő a nagyhét szenvedéssel és örömmel teli útját a Várkert Bazár Facebook-oldalán.

Lackfi János az InfoRádiónak azt mondta: a friss szerzemények a mintegy 2000 éves történetet a mai ember mindennapjaival hangolja egybe.

“Megpróbáljuk bejárni azt a tágasságot és azt a sok motívumot, ami a nagyheti történet köré vonódik. Kezdve a fügefa kiszáradásától Júdás árulásán és a római katona fülének a visszaragasztásán át a keresztre feszítés iszonyatos kegyetlenségéig, a gúnyolódásokig.”

Hírdetés

A megnémuló Jézus is szerepel, hisz aki három évig beszélt, miféle retorikával álljon elő, amikor elítélik – teszi fel a kérdés.

Az online térben zajló közös munkáról elmondta, ez megszokott.

“Most már a nagycsütörtöki dallam van nálam, olyan, mint egy ajándék kibontása. Vagy a bonyolult dallamok miatt olyannak kell lenni, mint egy bombaszakértőnek, akinek hatástalanítania kell egy eszközt. Csak hát nekem most inkább fokoznom kellene a hatást, mint megszüntetni.”

Lackfi János karanténszínházat is “üzemeltet” a Facebookon, és élő felolvasással is jelentkezik a hét minden napján.

“Nagyon rá van kattanva az otthon ülők hada, hogy valamilyen közvetlen kulturális élményt szerezzen” – mondta.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »