Labdarúgó NB I – Legyőzte az Újpestet a Paks

A házigazda Paks 3-1-re nyert az Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján.

A fővárosi csapat idegenben a negyedik vereségét szenvedte el sorozatban.

NB I, 16. forduló:

Paksi FC-Újpest FC 3-1 (1-0)
—————————-
Paks, 2500 néző, v.: Vad II.

Hírdetés

    gólszerzők: Papp (44.), Hahn (49.), Varga B. (78.), illetve Ambrose (69.)

    sárga lap: Bőle (6.), Szabó I. B. (74.), illetve Kastrati (27.), Mack (45.), Katona (81.)

    Paksi FC:
    ———
Nagy G. (Simon B., 92.) – Kinyik, Szélpál (Hahn, 31.), Kádár, Szabó J. – Papp, Balogh – Sajbán, Bőle (Pesti, 92.), Szabó I. B. (Tamás O., 77.) – Varga B.

    Újpest FC:
    ———-
Nikolic – Szabó II. B., Csongvai, Kastrati, Pauljevic (Ambrose, 59.) – Mack, Katona, Jakobi – Borello (Simon K., 53.), Gouré, Csoboth (Ljujic, 84.)

 Az első félidőben többet birtokolta a labdát az Újpest, amely jóval aktívabb volt támadásban ellenfelénél. Helyzetei is akadtak, de egyszer a kapus, Nagy Gergely védett, egyszer pedig Szélpál mentett látványos, akrobatikus mozdulattal. A Paks vezető gólja némileg váratlanul, de egy mintaszerűen felépített támadás végén született: Bőle jobbról beadott labdáját Papp fejelte közelről a kapuba.
   
Miután közvetlenül a szünet előtt meghibásodott az egyik reflektor a stadionban, félhomályban folytatták a csapatok, de a Paksot ez cseppet sem zavarta, gyorsan megduplázta előnyét – Papp adta a gólpasszt Hahnnak – és a folytatásban is lendületben maradt. Egy idő után aztán ismét átvették az irányítást a vendégek, s egy szögletből született találattal szorossá tették az állást. A hajrá változatos játékot hozott, a hazai gárda az elalvó újesti védelem mellett újra kétgólossá tette előnyét, amely kitartott a lefújásig.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »