Labdarúgó NB I – Kikapott a Debrecen Újpesten

Az Újpest hazai pályán 3-1-re legyőzte a mérkőzés nagyobb részében emberhátrányban futballozó Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának szombat esti összecsapásán.

A fővárosi lila-fehéreknek ez volt a második sikerük az idényben, míg a hajdúságiak negyedszer kaptak ki a szezon során idegenben.

NB I, 13. forduló:

Újpest FC-Debreceni VSC 3-1 (1-1)

Szusza Ferenc Stadion, 1667 néző, v: Erdős

Hírdetés

    gólszerzők: Beridze (20.), Koné (57.), Deslandes (87., öngól), illetve Dzsudzsák (27., 11-esből)

    kiállítva: Nikolic (34.)

    sárga lap: Kutrumbisz (84.), illetve Bévárdi (4.), Bódi (38.), Ugrai (61.)

    Újpest:
  
Banai – Kastrati, Kutrumbisz, Diaby – Csongvai (Pauljevic, 61.), Mack, Mitrovic, Katona (Bjelos, 74.), Antonov – Beridze, Koné (Viana, 75.)

    DVSC:
  
Gróf – Bévárdi, Deslandes, Nikolic, Ferenczi – Sós (Baráth, 39.), Bódi (Soltész, 83.), Varga, Dzsudzsák – Ugrai (Tischler, 83.), Németh (Babunski, 62.)

Az első félidő első fele sok esetben kapkodó és pontatlan játékot hozott mindkét oldalon, majd Beridze a vendégvédelem hathatós közreműködésével és némi szerencsével megszerezte a vezetést az Újpestnek. Tíz percig sem tartott azonban a hazaiak öröme, videobírózás után ugyanis tizenegyeshez jutott a Debrecen, a büntetőt pedig Dzsudzsák nagy erővel lőtte a kapu bal sarkába. Épp, hogy lüktetővé vált volna az összecsapás, amikor Marko Nikolic felesleges szabálytalanságot követett el a helyzetbe kerülő ellenfelével szemben, a játékvezető pedig ezért azonnali piros lappal leküldte a pályáról. A szünetig mindkét együttes megpróbált alkalmazkodni az új helyzethez, így 1-1-ről folytatódott az összecsapás.
   
Fordulás után nagyon hamar kirajzolódott, hogy mire számíthatnak a szurkolók: az Újpest a támadásokra helyezte a hangsúlyt, sok időt töltött a debreceniek térfelén, míg a hajdúsági együttes az emberhátrányos védekezésre koncentrált, amikor pedig labdát tudott szerezni, gyors ellenakciókkal próbálkozott. Nem húzta azonban sokáig a DVSC, rövidesen ugyanis Koné lőtt szép gólt a tizenhatosról, nehéz helyzetbe hozva ezzel a vendégeket. A Debrecennek a lefújásig esélye sem volt igazán veszélyes helyzetet kialakítani, sőt, a hajrában egy szerencsétlen öngól miatt még nagyobb különbségű vereséget szenvedett.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »