Labdarúgó NB I – Debrecenben is győzött a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia háromgólos győzelmet aratott az újonc Debrecen otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

A felcsúti együttesnek – amely sorozatban negyedszer nem kapott gólt – ez volt a hatodik idegenbeli fellépése a mostani szezonban, ezeken egy döntetlen mellett ötödször győzött. A DVSC immár négy meccs óta nyeretlen a bajnokságban.

NB I, 10. forduló:

Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 0-3 (0-2)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3400 néző, v.: Pintér

    gólszerzők: Puljic (19., 11-esből), Kozák (25., 69.)

Hírdetés

    piros lap: Németh K. (73.)

    sárga lap: Varga J. (34.), Dzsudzsák (37.), Németh K. (45., 73.), illetve Puljic (33.), Kozák (37.)

    Debreceni VSC:

Gróf – Bévárdi, Baráth, Deslandes, Ferenczi – Bódi (Soltész, 75.), Dzsudzsák, Varga J., Sós (Tischler, a szünetben) – Ugrai, Németh K.

    Puskás Akadémia FC:

Markek – Szolnoki, Stronati, Spander, Nagy Zs. – van Nieff, Plsek, Puljic (Csirmaz, 71.), Baluta (Baktu, 84.) – Komáromi (Corbu, 84.), Kozák

A közönség jó iramú első félidőt láthatott, amelyben többnyire a vendégek akarata érvényesült. Gyorsabbak és pontosabbak voltak ellenfelüknél, s miután a kiugró Komáromit Bévárdi ellökte a 16-os vonalánál, 11-eshez jutottak, amelyet Puljic magabiztosan értékesített. A Puskás Akadémia mélységi passzokkal rendre zavarba hozta a debreceni védelmet, egy ilyen után Plsek balról nagyszerűen tálalt a középen érkező Kozák elé, aki két védő között bepasszolta a labdát a kapuba, megduplázva ezzel csapata előnyét. A DVSC nehezen viselte a mérkőzés alakulását, játékosai dühből futballoztak, s több szándékos, durva szabálytalanságot is elkövettek az első játékrész hajrájában.
   
A szünet után megpróbálta beszorítani riválisát a hazai csapat, támadásaiból azonban hiányzott az átütőerő. Továbbra is sok volt a szabálytalanság, a játékmegszakítás mindkét oldalon, s bár a Puskás Akadémia nem játszott olyan lendületesen, mint az első félidőben, egy szöglet után a duplázó Kozák fejese révén mégis növelni tudta előnyét, ezzel végleg eldőlt a három pont sorsa. A hajrához közeledve Németh Krisztián megkapta második sárga lapját, így a Debrecen emberhátrányban fejezte be az összecsapást.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »